Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Τρόποι να αξιοποιήσουμε τα φρούτα πριν τα πετάξουμε...

Τα φρούτα είναι μία από τις ομάδες τροφίμων με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και το τελευταίο φρούτο που βρίσκεται στο ψυγείο μας!

Όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Άννα Μιγδάνη, αν και όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη των φρούτων, πολλές φορές, είτε από προσωπική μας αμέλεια να τα καταναλώσουμε, είτε γιατί αγοράσαμε πιο πολλά από αυτά που χρειαζόμαστε, είτε γιατί δεν πολυαρέσουν στα παιδιά, αναγκαζόμαστε να τα πετάξουμε.


Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσουμε τα φρούτα μας, καθώς πρόκειται για κατηγορία τροφίμων με πολλές εφαρμογές, που κατ' επέκταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα γεύματα του διαιτολογίου μας.

Πολλά εξ αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρωινό μας ως ολόκληρα φρούτα, ως χυμός, αλλά και σε μορφή μιλκ σέικ, στα δημητριακά μας, σε συνδυασμό με γιαούρτι, ακόμη και ως κομπόστα σπιτική ή σε μορφή μαρμελάδας.

Ως ενδιάμεσο σνακ, μπορούμε να φτιάξουμε ένα κέικ με φρούτα, μηλόπιτα, επίσης μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κατίκι Δομοκού, ανθότυρο, έμμενταλ και Cottage cheese.

Για το μεσημεριανό μας γεύμα, φρούτα, όπως το ρόδι και το αχλάδι, μπορούν να πάρουν μέρος στη σαλάτα μας, ενώ στο κύριο πιάτο μας μπορούμε να συνδυάσουμε πουλερικά, κρέας και ζυμαρικά με μήλα και εσπεριδοειδή.

Ως απογευματινό σνακ, μπορούμε να φτιάξουμε μια φρουτοσαλάτα, γρανίτα με φρούτα, ζελέ με φρούτα, τάρτα φρούτων, πουτίγκα φρούτων και παγωτό σορμπέ φρούτων.

Για βραδινό γεύμα, μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα σε διάφορα σάντουιτς. Δοκιμάστε οκτάσπορο ψωμί με σταμναγκάθι, πορτοκάλι και σαλάμι αέρος ή ψωμάκια βρώμης και δημητριακών με έμμενταλ και αχλάδι.

Καλή σας όρεξη!
Πηγή: MediDiatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin