Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Κρόκο Κοζάνης, φέτα και αρωματικά φυτά θέλουν γερμανικά σούπερ μάρκετ

Προϊόντα ποιότητας, όπως ο κρόκος Κοζάνης, τα αρωματικά φυτά της Δυτικής Μακεδονίας, η φέτα, τα παραδοσιακά ζυμαρικά και τα προϊόντα ζύμης αλλά και τα οπωροκηπευτικά, αναζητά γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ προκειμένου να εντάξει τους Έλληνες παραγωγούς στο δίκτυο των προμηθευτών της. Το σχετικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κοζάνης, παρουσία του γερμανού υφυπουργού Εργασίας και εντεταλμένου για την ελληνογερμανική συνεργασία Γιόαχιμ Φούχτελ που συνοδευόταν από πολυπληθή αυτοδιοικητική και επιχειρηματική αποστολή.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΒΕ, Γιάννη Μητλιάγκα, το επόμενο χρονικό διάστημα ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις θα ανταλλάξουν "μίνι - βιογραφικά" προκειμένου να διευκολυνθούν συνεργασίες μεταξύ τους σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις των ενδιαφερόμενων στις δύο χώρες.
Στο μεταξύ, έντονο είναι το ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα της λειτουργίας αλλά και της αποκατάστασης ορυχείων. Προς την κατεύθυνση αυτή, η γερμανική πλευρά υπέδειξε την περιφέρεια του Bautzen ως την περιοχή με τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προωθηθεί η μεταξύ τους συνεργασία. "Η γερμανική περιφέρεια που βρίσκεται στη Σαξονία διαθέτει ορυχεία, κάποια από τα οποία έχει μάλιστα αποκαταστήσει, αλλά και τεχνητές λίμνες τις οποίες αξιοποιεί τουριστικά" επισήμανε ο Γ.Γ. του ΕΒΕ.
Εξάλλου, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του γερμανικού προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους ηλικίας 18 έως 35 ετών δεδομένου ότι η Δυτική Μακεδονία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους. Βαρύτητα δόθηκε και στην συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων με στόχο την δυνατότητα μετεξέλιξης του θεσμού στην Ελλάδα, με βάση καλές πρακτικές στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Επιμελητήριο, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία της γερμανικής αντιπροσωπείας.
www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin