Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Σοκολάτα για πνευματική ενέργεια

Η επίλυση μαθηματικών προβλημάτων γίνεται ευκολότερη όταν κάποιος πίνει μεγάλες ποσότητες ροφήματος σοκολάτας, που περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και οφελούν τον εγκέφαλο. 

Επιπλέον η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σοκολάτας βοηθά κάποιον να μην κουράζεται το ίδιο, ιδίως νοητικά, μια ιδιότητα πολύ χρήσιμη για όσους μαθητές και φοιτητές διαβάζουν και ειδικά σε περίοδο εξετάσεων.

Αυτό διαπίστωσε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας. 



Η έρευνα, από ερευνητές του Πανεπιστημίου Νορθάμπρια, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέηβιντ Κένεντι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σοκολάτα είναι ωφέλιμη για όποιον εμπλέκεται σε διανοητικά δύσκολα καθήκοντα. Οι φλαβονόλες, που αποτελούν μέρος της ομάδας χημικών ουσιών που αποκαλούνται πολυφαινόλες, αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. 

Εθελοντές που υποβλήθηκαν σε διανοητικά τεστ, σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις και ήσαν πιο ξεκούραστοι, αφού είχαν πιει πολλή σοκολάτα (500 mg). Αν και μια τέτοια ποσότητα είναι πολύ μεγάλη για να αποτελεί τμήμα μιας συνήθους διατροφής, οι ερευνητές είπαν ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν σε τακτική βάση φλαβονόλες, που επίσης περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά. 

Η Έμμα Γουάιτμαν, εκ των υπευθύνων της έρευνας, δήλωσε ότι και η στερεή σοκολάτα (όχι μόνο το ρόφημα) είναι αποτελεσματική -η μαύρη ακόμη περισσότερο από την γάλατος ή τη λευκή. 
πηγή:  tanea.gr
.

Η σοκολάτα ενισχύει την ....εξυπνάδα!

Η σοκολάτα μπορεί να προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin