Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ελιές: Πέντε σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Όλοι μας θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι τα πιο θρεπτικά και τα πιο υγιεινά. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στους πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερες ελιές, και στα βασικά οφέλη τους για την υγεία μας.

1) Οι Ελιές Ενδυναμώνουν το Ανοσοποιητικό Σύστημα και Προστατεύουν τα Αιμοφόρα Αγγεία

Οι ελιές, και ειδικότερα οι μαύρες ποικιλίες, περιέχουν υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων, αποτοξινώνοντας και απομακρύνοντας τα βλαβερά στοιχεία.


Οι ελιές ρυθμίζουν τα επίπεδα χοληστερόλης, προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπρόσθετα, οι ελιές ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν ακόμη και στην καταπολέμηση των αλλεργιών.

2) Απώλεια Βάρους

Οι ελιές είναι πλούσιες σε καλά λίπη τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας. Τα συγκεκριμένα λίπη δεν αποθηκεύονται στον οργανισμό. Μεταβολίζονται ευκολότερα, και έτσι συνεισφέρουν σε μία πιο υγιεινή διαδικασία απώλειας βάρους.

Οι ελιές είναι εξαιρετικά νόστιμες – μπορείτε να τις προσθέσετε στο αγαπημένο σας γεύμα, ή πιο απλά να τις καταναλώσετε μεταξύ των γευμάτων.

3) Θεραπεία του Πόνου και των Φλεγμονών

Οι ελιές και το παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά (σ.σ. pentapostagma.gr – potent antioxidants). Αυτή η πεντανόστιμη τροφή μπορεί να σας ανακουφίσει και από τους πόνους, και έτσι πολύ συχνά χρησιμοποιείται ως θεραπεία.

Η Ολεοκανθάλη είναι ένα από τα κύρια συστατικά που περιέχονται στο ελαιόλαδο, και χαρακτηρίζεται από την πικρή του γεύση. Αυτό το φυσικό φαινολικό στοιχείο διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

4) Οι Ελιές κάνουν καλό στο Δέρμα και στα Μαλλιά

Οι ελιές και το παρθένο ελαιόλαδο περιέχουν στοιχεία που προστατεύουν το δέρμα και τα μαλλιά. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες και αυτά τα λιπαρά οξέα θρέφουν, προστατεύουν και ενυδατώνουν το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Οι ελιές είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη E, και αυτή η βιταμίνη προστατεύει κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας.

5) Οι ελιές βελτιώνουν τη λειτουργία του Πεπτικού Συστήματος

Οι ελιές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την κατάλληλη λειτουργία της διαδικασίας πέψης. Η βιταμίνη E και τα ακόρεστα λίπη προλαμβάνουν τις βλάβες που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες στα έντερα.

Ένα φλιτζάνι με μαύρες ελιές παρέχει 17 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ινών, που μεταφράζεται σε σημαντική βελτίωση της διαδικασίας της πέψης.
πηγή: pentapostagma.gr

.

Ασπίδα απέναντι στον καρκίνο η ελιά. H υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.

Πολυφάρμακο το εκχύλισμα φύλλων ελιάς

Σπιτικές ελιές φτιαγμένες σε άλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin