Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τα καρύδια απομακρύνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού

Μία ισχυρότατη γραμμή άμυνας κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να αποτελέσει η καθημερινή κατανάλωση μερικών μόλις καρυδιών. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Marhall της Virginia των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού μειωνόταν σημαντικά στα ζώα εργαστηρίου που ακολουθούσαν μία συνηθισμένη διατροφή που περιελάμβανε μία μέτρια ποσότητα καρυδιών.

Η επικεφαλής ερευνήτρια, η Elaine Hardman, Ph.D, συνέκρινε τα αποτελέσματα μίας συνηθισμένης διατροφής με μία διατροφή που περιλαμβάνει καρύδια κατά τη διάρκεια ζωής των ποντικιών.

Η ποσότητα των καρυδιών που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν ισοδύναμη με περίπου 55 γραμμάρια καρυδιών ημερησίως αναφορικά με την ανθρώπινη κατανάλωση.

Τα ποντίκια που ακολουθούσαν τη διατροφή που συμπεριελάμβανε καρύδια εμφάνιζαν 50% ή και μικρότερα ποσοστά ανάπτυξης καρκίνου συγκριτικά με τα ποντίκια που ανήκαν στην ομάδα συνηθισμένης διατροφής. Επιπρόσθετα, ο αριθμός και το μέγεθος των όγκων ήταν σημαντικά μικρότερος.

«Αυτές οι μειώσεις είναι ιδιαιτέρως σημαντικές αν σκεφθείτε ότι τα ποντίκια προγραμματίσθηκαν γενετικά ώστε να αναπτύσσουν καρκίνο σε υψηλότερο δείκτη», παρατήρησε η Hardman. «Μπορέσαμε να μειώσουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου ακόμη και υπό την παρουσία μίας προϋπάρχουσας γενετικής μετάλλαξης».

Η τροφή ως φάρμακο

Όντας πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία που καταπολεμούν ασθένειες, τα καρύδια παρέχουν μία υγιεινότατη δόση ω-3 λιπαρών οξέων καθώς και βιταμίνης E. Η ερευνητική ομάδα θεωρεί ότι ο συνδυασμός υγιεινών λιπαρών και βιταμίνης E ευθυνόταν για την εξαιρετική προστατευτική ωφέλεια κατά του καρκίνου:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου του Πανεπιστημίου:

«Χρησιμοποιώντας γενετική ανάλυση, η μελέτη Marshall βρήκε ότι η διατροφή που περιείχε καρύδια μετέβαλλε τη δραστηριότητα πολλαπλών γονιδίων που είναι σχετικά με τον καρκίνο του μαστού τόσο στο ποντίκια όσο και στους ανθρώπους. Έτερες μελέτες έδειξαν ότι η αύξηση της πρόσληψης ω-3 λιπαρών οξέων δεν εξηγούσε πλήρως την αντι-καρκινική επίδραση, και επίσης ότι η αύξηση του μεγέθους των όγκων μειωνόταν μέσω της αύξησης της πρόσληψης βιταμίνης E.

Η Hardman υπογράμμισε ότι αυτά τα ευρήματα καταδεικνύουν τον κρίσιμο και ζωτικό ρόλο που επιτελεί η διατροφή στην υγεία μας καθώς και στην πρόληψη των ασθενειών.
πηγή: pentapostagma.gr

.
.

Ελιξίριο υγείας τα καρύδια 

«Ασπίδα» για την καρδιά τα καρύδια .... Βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης του οργανισμού και ενισχύουν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων

Καρύδια: Η ασπίδα κατά του διαβήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin