Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δωρεάν προϊόντα μοιράζουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών αύριο Τετάρτη 30 Απριλίου

Συνεχίζοντας την κινητοποίησή τους οι παραγωγοί που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσαν ότι αύριο, Τετάρτη 30 Απριλίου, θα μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές και θα τους ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του νέου νομοσχεδίου στη συρρίκνωση των λαϊκών αγορών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο στις 10:30 πμ θα διανεμηθούν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές στις εξής λαϊκές:

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Φράουλες: Ο…παράδεισος των αντιοξειδωτικών ....Τι να προσέξετε στην αγορά τους

Υπάρχουν περισσότερες από 600 ποικιλίες φράουλας, καθεμία από τις οποίες διαφέρει σε γεύση, μέγεθος και υφή. Ιδιαίτερα γνωστή είναι στην Ελλάδα η ευρωπαϊκή φράουλα, η οποία βρίσκεται αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις περιοχές. 
Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Και αυτό γιατί είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, φαινόλες (ανθοκυανίνη που δίνει και το κόκκινο χρώμα στο φρούτο), ελαγικό οξύ και βιταμίνη Α (καροτίνη). Περιέχουν επίσης βιταμίνη Κ, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, σελήνιο και τανίνες, ενώ έχουν μηδέν περιεκτικότητα σε λίπος.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Απεργία στις λαϊκές αγορές από τη Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

«Κλειστές λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014» προαναγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο. 

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 17 Απριλίου 2014 στη Βουλή προς ψήφιση και οι παραγωγοί εκτιμούν ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου απειλούνται 50.000 οικογένειες.
Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών συνάντησε τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, κι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και ως καταστροφικές τις διατάξεις επισημαίνοντας τις εξής:

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τη θνησιμότητα

Νέο κείμενο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο εγκυρότερο ιατρικό περιοδικό του κόσμου, το «New England Journal of Medicine» (MEJM), έρχεται να εξυμνήσει -για ακόμη μία φορά- τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, το συγκεκριμένο είδος διατροφής μειώνει δραστικά τη θνησιμότητα και οδηγεί σε μακροζωία και καλή υγεία.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά

Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά

Κρόκο Κοζάνης, φέτα και αρωματικά φυτά θέλουν γερμανικά σούπερ μάρκετ

Προϊόντα ποιότητας, όπως ο κρόκος Κοζάνης, τα αρωματικά φυτά της Δυτικής Μακεδονίας, η φέτα, τα παραδοσιακά ζυμαρικά και τα προϊόντα ζύμης αλλά και τα οπωροκηπευτικά, αναζητά γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ προκειμένου να εντάξει τους Έλληνες παραγωγούς στο δίκτυο των προμηθευτών της. Το σχετικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κοζάνης, παρουσία του γερμανού υφυπουργού Εργασίας και εντεταλμένου για την ελληνογερμανική συνεργασία Γιόαχιμ Φούχτελ που συνοδευόταν από πολυπληθή αυτοδιοικητική και επιχειρηματική αποστολή.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Mediterranean Diet: For successful living

The Greek Presidency has a lot on its plate...
Southern Europeans share a common secret, so genuine, that even scientists attest to its veracity: good food for better living! The Mediterranean diet, which encapsulates this essence, is worth promoting. The Greek Presidency has decided to offer its guests Greek cuisine delicacies and acquaint them with Mediterranean living.

From Spain to Cyprus

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η σοκολάτα προσθέτει κιλά, όμως μια νέα έρευνα φέρνει τα πάνω κάτω, αποδεικνύοντας ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος.

σοκολάτα
Όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο στομάχι και στο έντερό μας δημιουργoυν μια σειρά από ωφέλιμες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που κάνουν καλό στην καρδιά μας.

Έτσι υποστηρίζει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που ανακοινώθηκε στο περιοδικό «Science». Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, με επικεφαλή τον John Finely, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Ντάλας του Τέξας, ανακάλυψαν ότι το έντερο μας λατρεύει τη μαύρη σοκολάτα και το επεξήγησαν κιόλας.

Αλάτι Ιμαλαϊων: ένα πολυόπλο κατά πολλών ασθενειών

Το Αλάτι Ιμαλάιων δεν είναι ένα κοινό αλάτι. Και σίγουρα δεν είναι επεξεργασμένο. Αυτό το γεγονός από μόνο του, το κάνει και υπερέχει συγκριτικά με τα κοινά επεξεργασμένα που έχουν χάσει όλες τις ισχυρές δυνατότητες τους λόγο της αλλοίωσης τους από την επεξεργασία. Το κοινό αλάτι έχει την «κακή συνήθεια» να κάνει κατακράτηση υγρών και για αυτό μαζεύουμε σακούλες κάτω από τα ματιά, αλλά μας προκαλεί και κυτταρίτιδα καθώς μπλοκάρει το λίπος στους ιστούς. Θα φανεί απίστευτο αλλά το κοινό αλάτι ευθύνεται για πολλές κοινές παθήσεις που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο με πλείστα σοβαρά προβλήματα!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Τα βιολογικά προιόντα πρέπει να είναι και Bio»

Βιολογικά αυγά και κρέας, πόσο βιολογικά είναι; Η Κομισιόν θέλοντας να ενισχύσει την καταναλωτική εμπιστοσύνη λαμβάνει νέα μέτρα. Οι παραγωγοί αντιδρούν, οι πολιτικοί φοβούνται, οι καταναλωτές χαίρονται. 

Καλά νέα για τους καταναλωτές βιολογικών προϊόντων. Εξαιτίας των πολλών σκανδάλων που έχουν εμφανιστεί σε αυτόν τον κλάδο τροφίμων ο αρμόδιος επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ντάσιαν Τσιόλος θέλει να υιοθετήσει νέες κατευθυντήριες γραμμές για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

10 τρόποι για να αποβάλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας

Διαιτητικές συμβουλές αποτοξίνωσης και γενικότερης κάθαρσης του οργανισμού από βλαβερές ουσίες, για αρχάριους…

Νιώθετε υποτονικοί και χωρίς ενέργεια; Έχετε προβλήματα με το δέρμα σας, πόνους και ενοχλήσεις, ή μήπως προβλήματα στη χώνεψη; Μήπως έχετε απομακρυνθεί λιγάκι από τις σχετικά πιο υγιεινές σας συνήθειες τον τελευταίο καιρό; Μήπως τέλος αντιμετωπίζετε δυσκολία στην απώλεια βάρους που τόσο πολύ επιδιώκετε; Μάλλον ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση.
Πρακτική πολλών πολιτισμών, εδώ και αιώνες, ανά τον κόσμο -μεταξύ αυτών και των ινδικών και κινεζικών ιατρικών σχολών- η αποτοξίνωση είναι ουσιαστικά μια διαδικασία χαλάρωσης, καθαρισμού και τροφής του σώματος που ξεκινάει από μέσα προς τα έξω.

Τα οφέλη των ξηρών καρπών

Η κατανάλωση ξηρών καρπών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων διατροφικών συνηθειών μας.
Είτε συνοδευτικοί με κάποιο αλκοολούχο ποτό είτε ως συστατικό σε συνταγές γλυκών και φαγητών οι ξηροί καρποί διευρύνουν τον κατάλογο των γαστριμαργικών απολαύσεων και δημιουργούν ερωτηματικά για την ιδανική ποσότητα και τον τρόπο κατανάλωσής τους.

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν έγκυρα αποδείξει ότι οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι θρεπτικές ουσίες και ευεργετικά συστατικά, εμπεριέχουν καλά λιπαρά, παρέχουν αντιφλεγμονώδη προστασία και συμβάλουν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών.

Αμύγδαλα: Δυναμώνουν τον οργανισμό μας

Τα αμύγδαλα ανά 100 γραμμάρια προσφέρουν 0,78 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Β2. 

Η βιταμίνη αυτή είναι η καταλληλότερη βιταμίνη για προβλήματα στο δέρμα και στους βλεννογόνους.

Το αμυγδαλέλαιο επίσης αποτελεί ένα εναλλακτικό γαλακτοκομικό προϊόν που εξαιτίας των υψηλών ποσοτήτων μαγνησίου, μαγγανίου, σεληνίου, ασβεστίου και βιταμίνης Ε βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει λαμπερή και νεανική.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γνωστά βότανα που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς απο μεγάλα πανεπιστημία έδειξαν ότι τα βότανα- πολλά απο τα οποία βρίσκονται μέσα στην κουζίνα μας- βοηθούν ώστε να μειωθούν... έως και 27% οι πιθανότητες εκδήλωσης του διαβήτη τύπου 2. Είναι, όπως λένε οι επιστήμονες, η απάντηση που έχει δώσει η ίδια η φύση για τον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και υιοθετήθηκαν σε βάθος χρόνου από πολλούς πολιτισμούς.