Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σημαντικά οφέλη προσφέρουν τα καρύδια όταν συνδυάζονται με τη μεσογειακή διατροφή.

Όπως διαπίστωσαν Ισπανοί επιστήμονες, η κατανάλωση καρυδιών έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τη μείωση της κακής χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γιόρντι Σάλας Σαλβάφο, «η μεσογειακή διατροφή εμπλουτισμένη με καρύδια, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο του μεταβολικού συνδρόμου».


Η έρευνα διενεργήθηκε από τους Ισπανούς επιστήμονες σε 1.224 άτομα - τα χώρισαν σε τρεις ομάδες - ηλικίας 55-80 ετών, τα οποία εμφάνιζαν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν από καρδιακές παθήσεις.

Μια ομάδα ακολούθησε δίαιτα χωρίς λιπαρά και οι άλλες δύο ακολούθησαν τη μεσογειακή διατροφή, η μία λαμβάνοντας επιπλέον ένα λίτρο ελαιόλαδο την εβδομάδα και η άλλη 30 γραμμάρια καρύδια την ημέρα.

Αποδείχθηκε ότι η τρίτη ομάδα ωφελήθηκε περισσότερο σε διάστημα ενός έτους.

Τα καρύδια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αργινίνη, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο, ενώ η περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λίπη, όμοια με αυτά που περιέχει το ελαιόλαδο είναι πολύ υψηλή.
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

.

«Ασπίδα» για την καρδιά τα καρύδια .... Βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης του οργανισμού και ενισχύουν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων

Ελιξίριο υγείας τα καρύδια

Ποιες τροφές κάνουν αντιγήρανση! Καρύδια πεκάν για πιο γερή καρδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin