Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ποιο όσπριο είναι το πιο υγιεινό;

Όσοι έχετε βάλει για τα καλά τα όσπρια στη διατροφή σας, σίγουρα δεν θα βγείτε χαμένοι, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Από όλα τα όσπρια, όμως, ένα είδος φαίνεται πως υπερέχει: το ρεβίθι.

Πλούσιο σε πρωτεΐνες και μάλιστα μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης μεγάλης διατροφικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας, το ρεβίθι είναι ωφέλιμο για την ανάπτυξη των μυών και την ενέργειά μας, ενώ τα οφέλη του δεν σταματούν εκεί.


Ερευνητές στον Καναδά βρήκαν ότι όσοι καταναλώνουν ρεβίθια τακτικά παρουσιάζουν καλύτερα επίπεδα χοληστερίνης από τους υπόλοιπους κι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν ένα είδος τζελ στο έντερο και μπλοκάρουν την απορρόφηση της χοληστερίνης από τον οργανισμό.


 Οι διαλυτές φυτικές ίνες ωφελούν και την χλωρίδα του εντέρου, προστατεύοντας την υγεία του και τονώνοντας το ανοσοποιητικό.

Ξεπλύνετέ τα, βάλτε τα στο νερό και χρησιμοποιήστε τα εκτός από σούπα και στη σαλάτα σας, φτιάξτε ρεβιθοκεφτέδες, πουρέ ή ψήστε τα για ένα τραγανό σνακ.

 πηγή:  clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin