Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Το αλάτι φίλος και όχι εχθρός της δίαιτας

 Μια νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα για το ότι το αλάτι καθώς όπως υποστηρίζει μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους  ατόμων που ακολουθούν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα μελέτησαν σε ποντίκια τρόπους διατροφής όπως διατροφή κανονική σε λιπαρά καθώς επίσης και διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τροφή με διαφορετικά όμως επίπεδα αλατιού, από 0,25% έως 4%.


Παρατήρησαν ότι τα ποντίκια που ήταν στο πρόγραμμα διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αλλά χαμηλή κατανάλωση αλατιού πήραν 15 γραμμάρια σε διάστημα 16 εβδομάδων.

Τα ποντίκια που ήταν στο πρόγραμμα διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αλλά και υψηλή κατανάλωση αλατιού πήραν το ίδιο βάρος με τα ποντίκια που ακολουθούσαν το κανονικό πρόγραμμα διατροφή, δηλαδή περίπου 5 γραμμάρια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η αυξημένη κατανάλωση αλατιού βοήθησε τα ποντίκια να μην πάρουν περισσότερο βάρος. 


Εξετάζοντας του 4 βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ενεργειακή ισορροπία σε ζώα, απέκλεισαν τις αλλαγές στη διατροφική συμπεριφορά αφού έτρωγαν την ίδια ποσότητα θερμίδων, ενώ, δεν υπήρχε και καμία διαφορά σε κατάσταση ηρεμίας του μεταβολισμού ή της σωματικής δραστηριότητας.

Η μόνη διαφορά ήταν η επίδραση του αλατιού στην απόδοση του πεπτικού συστήματος, ως προς την ποσότητα του λίπους από τη διατροφή που απορροφάται από το σώμα.

 πηγή: naftemporiki.gr
.

Το αλάτι ως μέσο θεραπείας ασθενειών!

Το πολύ αλάτι συνδέεται και με τον καρκίνο στο στομάχι

Ένοχο το αλάτι για εκατομμύρια θανάτους

Πώς το αλάτι μπορεί να χαλάσει τη δίαιτά σας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin