Αν θέλετε να προφυλαχθείτε από την καρδιοπάθεια και τα εγκεφαλικά,
φροντίστε να τρώτε άφθονα τρόφιμα που περιέχουν πολύ κάλιο, όπως τα
φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, οι πατάτες, οι μπανάνες και τα
εμπλουτισμένα τρόφιμα, συνιστούν ιταλοί ερευνητές.
Αναλύοντας εκ νέου 10 διατροφικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1966 και 2009, και στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν 280.000 ενήλικες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωση τέτοιου είδους τροφίμων μειώνει κατά 19% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και κατά 8% τον κίνδυνο εμφράγματος.
Αναλύοντας εκ νέου 10 διατροφικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1966 και 2009, και στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν 280.000 ενήλικες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωση τέτοιου είδους τροφίμων μειώνει κατά 19% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και κατά 8% τον κίνδυνο εμφράγματος.